15 noiembrie 2022: Atelierul „Copii în siguranță” - prezentare carte Maia și străinul

15 noiembrie 2022: Atelierul „Copii în siguranță” - prezentare carte Maia și străinul

15 noiembrie 2022: Atelierul „Copii în siguranță”, alături de inspector de poliție Filotia Borș din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța


Încă de când am scris Maia și străinul, mi-am dorit să pot susține ateliere alături de reprezentanți ai Poliției Române, pentru a putea da o și mai mare greutate mesajului cărții.

Iată că, în data de 15 noiembrie 2022, visul mi s-a împlinit.

Am susținut, la invitația Bibliotecii Municipale din Medgidia, două ateliere în Casa de Cultură din localitate, cu ocazia Zilei internaționale de prevenire a abuzului asupra copiilor.

Sala a fost neîncăpătoare pentru cei 150 de elevi participanți.

Bucuria mea a fost și mai mare văzând cât de interesați au fost de subiectul cărții. 

Atelierele au fost interactive. De multe ori am oprit povestirea pentru a dialoga cu elevii. 

Deși era pentru prima oară când făceam atelierul împreună cu un inspector de poliție, și apucasem doar să schimbăm câteva vorbe înainte de activitate, lucrurile au decurs foarte bine. Doamna inspector Filotia Borș a avut dese intervenții pentru a puncta unele lucruri. 

Copiii au fost relaxați și, așa cum se vede în câteva fotografii, au fost extrem de dornici să răspundă. Dacă nu am fi fost limitați de timp, cu siguranță, atelierele ar fi durat mai mult.

Deoarece conlucrarea cu Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a fost atât de rodnică, urmează să mai ținem în aceeași formulă și alte ateliere cu copiii.

 

Mai multe detalii despre cartea Maia și străinul le găsiți aici .

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.