24 octombrie 2023: Dou─â ateliere cu peste 120 de copii la Biblioteca Municipal─â Medgidia

24 octombrie 2023: Dou─â ateliere cu peste 120 de copii la Biblioteca Municipal─â Medgidia

Cartea Pi╚Ťigoiul a poposit, ├«n cadrul a dou─â ateliere interactiv ÔÇ×Spune-mi o poveste pentru sufletÔÇŁ, la Biblioteca Municipal─â Medgidia, gazde perfecte de fiecare dat─â.

De╚Öi au fost peste 60 de copii la fiecare atelier, am ales s─â ╚Ťin atelierele sub forma unui teatru de improviza╚Ťie. La primul atelier provocarea a fost mare, deoarece trei sferturi dintre copii┬áaveau 4 ani, fiind de la gr─âdini╚Ť─â. Restul erau clasa a III a, deci un grup cu o diferen╚Ť─â de v├órst─â mare.

M-am temut degeaba. Copiii au intrat ├«n pielea (mai degrab─â blana ╚Öi penele) personajelor cu mare u╚Öurin╚Ť─â.┬á

La a doua grup─â am avut un grup omogen, dar la fel de numeros. Cum to╚Ťi ├«╚Öi doreau s─â interpreteze un rol, la final, am hot─âr├ót s─â fac jocul Tabloul, de╚Öi niciodat─â nu l-am mai realizat cu at├ó╚Ťia copii. ├Än ce const─â jocul? Fiecare copil ├«╚Öi alege un personaj din poveste, iese ├«n fa╚Ť─â ╚Öi ia o pozi╚Ťie┬á├«n func╚Ťie de rolul ales. Cum nu aveam 60de personaje ├«n carte, copiii au avut libertatea s─â-╚Öi imagineze ╚Öi alte personaje care ar fi putut intra ├«n poveste. ├Än felul acesta m-am trezit cu mai mult de 20 de iepura╚Öi, peste 10 veveri╚Ťe, lupi, tigri, lei. Am avut ╚Öi suficien╚Ťi copaci, c├ót pentru un codru des. Iar de voie bun─â, nici nu mai spun.

Fotografiile vorbesc de la sine.

 

 

Înapoi la blog

Scrie╚Ťi un comentariu

Re╚Ťine╚Ťi: comentariile trebuie s─â fie aprobate ├«nainte de publicare.